Over oplaadbare batterijen

Wat is een NiMh batterij?

Op de markt zijn twee typen oplaadbare batterijen gangbaar, dit zijn de NiMH en NiCD batterij. Wat deze termen precies inhouden zal hieronder worden uitgelegd.

NiMH staat voor nikkel-metaalhydride, in een NiMH batterij vormen de materialen nikkel en metaalhydride de basis voor de batterij.
Naast NiMH batterijen bestaan ook NiCD batterijen. NiCD staat voor nikkel-cadnium, waarbij deze twee materialen de basis voor de batterij vormen.

Wat is beter? Een NiMH of NiCD batterij?

Bij Vapextech hebben we ervoor gekozen om enkel NiMH batterijen te leveren omdat deze een aantal voordelen hebben ten opzichte van de NiCD batterij.

Een NiCD batterij heeft last van het zogeheten geheugen-effect. Dit houdt in dat, wanneer een batterij niet helemaal is ontladen, maar al wel weer opgeladen wordt, dat de batterij dat onthoudt. Wanneer je de batterij dan weer gaat gebruiken kun je hem slechts gebruiken tot aan het punt waar hij als laatste ontladen is geweest. Omdat een batterij nooit 100% leegraakt verliest een NiCD batterij dus langzaam maar zeker veel van zijn capaciteit.

Een NiMH batterij heeft geen last van dit geheugen-effect. Een bijkomend voordeel is dat deze batterij geen gebruik maakt van het giftige cadnium.

Powered By OpenCart
Vapextech Oplaadbare Batterijen © 2018
Supported by Codeinspires