Over batterijladers

Hoe kan ik mijn batterijen het beste laden?

Het is belangrijk dat u voor uw NiMH batterijen een geschikte lader heeft. Een NiMH batterij kan namelijk niet zomaar worden opgeladen met iedere batterijlader.
Veel NiCD batterijladers kunnen geen NiMH batterijen opladen, andersom is ook vaak het geval. Er zijn wel batterijladers op de markt die beide typen batterijen op kunnen laden.

Wat voor type batterijlader moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten batterijladers. Dit zijn microprocessor gestuurde batterijladers met negatieve delta-peak afslag, en laders die werken middels een timer.
Een microprocessor gestuurde lader detecteerd wanneer de batterij vol is en zal dan stoppen met laden. Een lader met een timer stops met laden na een bepaalde tijdsduur. Een microprocessor gestuurde batterijlader is het beste voor het behoudt van de batterijen. Een lader met timer kan de batterijen mogelijk overladen, maar alle batterijladers met timer die wij aanbieden hebben een laadstroom waarbij dit geen groot risico is.
Wanneer het laden klaar is gaat de batterijlader vaak over op druppelladen. Dit betekent dat de lader met zeer weinig stroom ervoor zorgt dat de batterij op spanning blijft, maar niet kan overladen.

Powered By OpenCart
Vapextech Oplaadbare Batterijen © 2018
Supported by Codeinspires